Impressie - ftpmarjolijndijkhuis

Ga naar de inhoud
Impressie

"Ik probeer herinneringen, momenten en alledaagse onderwerpen als dieren en planten, moederschap, verdriet, angst en verlangens op een niet-alledaagse manier weer te geven".

- Marjolijn 2014 -
Ik ben opgegroeid in een piepklein plaatsje in Noord-Holland, waar het niet ongewoon was om in sloten vol kroos te zwemmen en te varen. Waar je prachtige boeketten kon maken van zwanenbloemen en fluitekruid. Waar je altijd de wind in je haren voelde en eindeloos met je hond kon lopen in het hoge gras van de weilanden. Waar 's avonds de hemel één prachtig decor was van nachtblauwe tinten met fonkelende sterrenlichtjes. Ik ben opgegroeid met het maken van kettingen van witte madeliefjes en gele boterbloemen. Bij boerderijen waar je verstoppertje kon spelen tussen de schapen en kippen. Waar de koeien elk voorjaar de wei in kwamen, loeiend en huppelend en springend van plezier om het groene verse lente gras weer een stukje korter te grazen. En waar je altijd tegenwind had op de fiets, ongeacht welke kant je op fietste.

Mijn jeugd heeft de basis gevormd voor mijn kijk op de wereld en mijn jeugdherinneringen vormen een belangrijke inspriatiebron voor mijn schilderijen en sculpturen. Maar ook foto's die ik gemaakt heb tijdens mijn prachtige reizen in Afrika, Azië of Europa, of een wandeling langs weilanden vol koeien en paarden in de omgeving van Baarn kunnen via mijn kwasten en schilderslinnen of via boetseerwas leiden naar nieuwe vormen en beelden. Ik probeer herinneringen, momenten en alledaagse onderwerpen als dieren, planten, moederschap, verdriet, angst en verlangens op een niet-alledaagse, kleurrijke en dromerige manier weer te geven. Het liefst met die prachtige goudkleur die het leven zo glansrijk maakt, alsof de zon mijn schilderijen en sculpturen een kusje heeft gegeven.


atelier werk close henry.jpg
DSC_1122.JPG
atelier werk richting boormachine.jpg
DSC_0082.JPG
marjolijn voor doek schilderen.jpg
iris.jpg
koe.jpg
marjolijn voor kraanvogel.jpg
giraf dichtbij 2.jpg
tommy.jpg
DSC_0372.JPG
Afrikaanse kraanvogel.jpg
vroutje.jpg
20210421_111416.jpg
atelier werk kwasten nw.jpg
Terug naar de inhoud